Hírek

2016.12.27. 09:24

Az Alekszandrov együttes is ott volt a lezuhant repülőn - Oroszország gyászol

Szocsi Búvárok megtalálták tegnap a Fekete-tengerbe vasárnap lezuhant Tu-154-es repülőgép törzsét. Az orosz védelmi tárca gépe Szocsiból Szíriába tartott. A fedélzeten tartózkodó 92 ember – 84 utas és 8 fős legénység – mind meghalt.

MW Központi Szerkesztőség

Az utasok között volt – a katonák mellett – a világhírű Alekszandrov művészegyüttes 64 tagja, kilenc újságíró, a Pervij Kanal állami tévé és a Zvezda munkatársai.

A zenészek arra készültek, hogy a szíriai hmejmimi orosz légitámaszponton szolgáló katonáknak adjanak koncertet.

A gép roncsait Szocsitól másfél kilométerrre, 50-70 méteres mélységben találtak meg. A gép a Reuters szerint nem küldött segélyjelzést, és a környéken nem találtak és túlélőket sem. Tegnap estig 13 holttestet már megtaláltak.

Vlagyimir Putyin elnök nemzeti gyászt hirdetett a szerencsétlenség miatt, és vizsgálatot rendelt el. Egyik emberi jogi tanácsadója, Elizaveta Glinka is a repülőn volt a moszkvai védelmi minisztérium által közzétett utaslista szerint.

A hírszerzés is megerősítette, valamilyen idegen tárgy kerülhetett a hajtóműbe. Dmitrij Peszkov, az államfő szóvivője közölte, terrorcselekmény nem szerepel a hadsereg Fekete-tengerbe zuhant gépének katasztrófáját kiváltó okok között. A repülő műszaki meghibásodása vagy a pilóta hibája okozhatta a szerencsétlenséget.

Áder János államfő részvéttáviratot küldött az orosz elnöknek a tragédia miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva