Hírek

2016.12.27. 09:16

Hiller István nem akar újabb baloldali összefogást

„A 2014-ben már kipróbált baloldali összefogás eredménytelen, ha rajtam múlik, ilyen mechanizmusú összefogás nem lesz még egyszer” – jelentette ki Hiller István a Pesti Srácoknak adott interjúban.

MW Központi Szerkesztőség

Az Országgyűlés szocialista alelnöke, az MSZP választmányi elnöke szerint karakteres pártra van szükség a választási győzelemhez. 2018-ban a győzelem a cél, de ehhez az MSZP-nek meg kell határoznia a karakterét, saját véleményt kell alkotni országról, nemzetről, Európáról. „Ha nincs saját állításod, nem hat a kritika a kormánnyal szemben. Az állító mondatok követe vagyok az MSZP-n belül” – fogalmazott.

Hiller szerint nincs itt az ideje, hogy megnevezzék Orbán Viktor kihívóját. Ezzel Botka László szegedi polgármesterre utalt, aki feltételekkel, de vállalná a baloldali miniszterelnöki jelöltséget. „Botka Lászlóval inkább jó viszonyban voltam, mint nem. Hatalomtechnikai összefogás egyáltalán nem történt az ő kárára” – mondta Hiller arra válaszolva, hogy Botka ezzel vádolta.

„Elmondtam a kongresszuson, hogy a hosszú távú gondolkodást, az értelmiségi holdudvar újraépítését fontosnak tartom. Botkát jó polgármesternek tartom, de a stratégiaalkotást demokratikus többséggel az én kezembe adta a kongresszus” – tette hozzá.

Hiller szerint a DK-ról mindenkinek meglehet a véleménye, de a párt van. Gyurcsány Ferenc pártelnök személye lehet megosztó, bár e tekintetben a kormányoldalon is vannak vele versenyképes politikusok. „Engem nem más párt foglalkoztat, és nem más pártelnök. Ne ölelgető karok elől meneküljünk, hanem dolgozzunk” – jelölte ki a célt Hiller.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva