Hírek

2016.12.22. 09:10

M3-as busztragédia: leváltották a mentőszolgálat két igazgatóját - Meghalt az ötödik súlyos sérült

Szerda reggelre életét vesztette az a sérült, akit kedden Egerből szállítottak át a miskolci megyei kórházba – mondta Csiba Gábor főigazgató- főorvos. Ő az M3-son történt buszbaleset ötödik áldozata.

MW Központi Szerkesztőség

A középkorú nőt életveszélyes állapotban vették át, az életét sajnos már nem tudták megmenteni. A másik két sérült hazabocsájtását a héten tervezik.

Gyors kárelőleget, félmillió forintot fizet a debreceni Grand Tours utazási iroda az áldozatok családjainak, a sérülteknek pedig százezer forintot. A tényleges kártérítési igény viszont több százmilliós is lehet. A saját felelősségét nem ismeri el az utazási iroda – mondta az Origónak Nagy Sándor, az iroda ügyvezetője. Nagy szerint már csak azért sem, mert 99 százalék, hogy nem az ő sofőrjük hibázott. A jóvátétel összegét a rendőrségi vizsgálattól függetlenül is kifizetik. A baleset után 2,1 milliárd forint állhat rendelkezésre vagyoni és nem vagyoni kárkeretként a biztosítónál.

A busz 81 utassal a bécsi adventi vásárról tartott hazafelé, amikor szombat éjjel egy autó elévágott, az ütközést megpróbálta kivédeni a sofőr, de a busz megcsúszott és felborult.

Közben a mentőknél két igazgatót is leváltottak. Pápai György az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Régió regionális igazgatója teljes mértékben elhatárolódik azoktól a sajtóinformációktól, mely szerint azért mentették fel indoklás nélkül, mert nem megfelelően végezte a munkáját az M3-ason történt buszbaleset helyszínén.

Pápai közölte, ő 120 kilométerre volt a baleset helyszínétől. „Ha szólnak nekem, azonnal a helyszínre mentem volna” – regált a sajtóhírre.

Felmentették az Észak-magyarországi régió regionális igazgatóját, Breitenbach Gézát is – írta blogján Kunetz Zsombor, a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. volt orvos igazgatója.

Ellene fegyelmi eljárás is indulhat, mert bár az elsők között ért a balesethez, a blogíró úgy tudja, nem kezdte meg a betegek ellátását, sem a kárhelyparancsnoki teendőket nem látta el. Breitenbach Géza lapzártánkig nem reagált erre az értesülésre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva