Hírek

2017.01.18. 08:15

Beismerte tettét a szilveszteri merénylő

A hétfőn éjjel előállított férfi ujjlenyomata megegyezik a támadás helyszínén talált mintákkal.

BAMA

Beismerte az üzbég Abdulgadir Masharipov, hogy ő követte el a 39 halálos áldozattal járó vérengzést szilveszteréjjel az isztambuli Reina klubban – közölte tegnap Vasip Sahin tartományi kormányzó. A hétfőn éjjel előállított férfi ujjlenyomata megegyezik a támadás helyszínén talált mintákkal. Masharipov három napja érkezett abba a külvárosi lakásba, ahol a rendőrség megtalálta őt. A rajtaütésben egy iraki férfit és három nőt is elfogtak. A rendőrök csaknem 57 millió forintnak megfelelő 197 ezer amerikai dollárt, két drónt és két pisztolyt is találtak a lakásban.

Masharipov 1983-ban, Üzbegisztánban született, Afganisztánban kapott kiképzést, négy nyelven beszél, Törökországba illegálisan lépett be, feltételezhetően 2016 januárjában.

Az Iszlám Állam áll a vérengzés mögött, amely miatt­ 50 embert vettek őrizetbe, a rendőrséghez csaknem 2200 lakossági bejelentés érkezett a merénylettel kapcsolatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva