Hírek

2017.01.06. 11:34

Feleslegessé válik a régi lakcímkártya

Az év második felére várható, hogy az új típusú személyi igazolvány, vagyis az e-kártya már tartalmazza a lakcímadatokat is, ezzel a jövőben egy sor ügyintézés könnyebbé válik.

MW Központi Szerkesztőség

A Belügyminisztérium szerint a lakcímadatok rögzítésére várhatóan 2017 második felében lesz lehetőség, addig marad minden a régiben. A kártya elhagyásához viszont arra is szükség van, hogy a fogadó fél, vagyis az adott hivatal rendelkezzen kártyaolvasóval.

Az okmányirodákat és a kormányablakokat már mind felszerelték, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelenleg 450 ilyen eszközt használ. Az egészségügyben 300 leolvasót adtak át, és a Belügyminisztérium szerint még 90 ezer leolvasót fognak beszerezni a közeljövőben.

A postán és a bankokban továbbra sem használják ezt a kártyaleolvasót, így amíg nem kötelezik őket az eszköz beszerzésére, addig nem lehet végleg eldobni a régi lakcímkártyát sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva