Hírek

2017.01.06. 08:27

Még bujkál a szilveszteri isztambuli merénylő

Óriási robbantás Izmirben.

BAMA

Óriási robbanás történt tegnap a nyugat-törökországi Izmir városában egy bíróság előtt. Valószínűleg autóba rejtett bomba robbant fel. Lapzártánkig legkevesebb ketten meghaltak (egy rendőr és egy bírósági alkalmazott), tízen megsérültek. A rendőrség tűzharcban agyonlőtte a két támadót, a harmadikat még üldözik.  Izmir a  harmadik legnagyobb török város, az Égei-tenger partján fekszik, közkedvelt turistahely.

A török hatóságok tudják, hol rejtőzhet a szilveszter éjszakai isztambuli merénylet elkövetője – jelentette ki tegnap a török miniszterelnök-helyettes. Veysi Kaynak szerint a tettes valószínűleg a Kína északnyugati részén élő ujgur népcsoporthoz tartozik. A kormányfőhelyettes szerint az illető „különlegesen képzett” tagja egy bizonyos terroristasejtnek, és egyedül hajtotta végre a merényletet. Egyedül lőtt, egy fegyverrel, de lehettek segítői – akik figyeléssel voltak megbízva – a szórakozóhelyen. Nem zárható ki, hogy külföldre szökött, de valószínű, hogy a biztonsági szolgálatok meg fogják találni az országban. „Túlságosan profi munka volt, emiatt nem zárhatjuk ki, hogy egy titkosszolgálat állt az isztambuli terrorakció mögött” – jelentette ki Numan Kurtulmus miniszterelnök-helyettes.

A Hürriyet című lap újabb értesülései szerint azt gyanítják, hogy Isztambulban tartózkodik a merénylő. A városban tegnap kis híján agyonvertek egy kirgiz férfit, mert tévesen azt hitték róla, hogy ő volt a szilveszteri robbantó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva