Hírek

2017.01.13. 08:56

Quaestor-ügy: meddig is tarthat az őrizet?

Tarsoly Csaba előzetes letartóztatásakor nem sikerült tartani a határidőt, az őrizetbe vétel ideje meghaladhatta a törvényben maximumként rögzített 72 órát.

BAMA

A Blikk megírta, a volt Quaestor-vezér tett panaszt a bv-ügyésznél, az a kifogást megvizsgálta, majd továbbította a Központi Nyomozó Főügyészségre.

A csalással és sikkasztással vádolt Quaestor-vezért a nyomozók 2015. március 26-án, délután vették őrizetbe, több mint két héttel a brókercég 200 milliárd forintos kárt okozó bedőlése után.

Tarsoly állítása szerint – amit a telefonja híváslistájával tud bizonyítani – 16:40-kor vették őrizetbe. A jegyzőkönyvbe azonban egy későbbi időpontot rögzítettek. Ennek azért van jelentősége, mert három nappal később, vasárnap délután 16:53 és 17:07 perc között döntött a nyomozási bíró az előzetes letartóztatásról.

Ám ekkor Tarsoly már nem lehetett volna őrizetben, mert letelt a 72 óra, és a büntető­eljárásról szóló törvény szerint ebben az esetben már el kell engedni a gyanúsítottat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva