Hírek

2017.01.17. 08:52

Trump élesen bírálta a német kancellárt

Európai politikusoknak üzent Donald Trump a The Timesnak adott interjúban. A pénteken hivatalba lépő új amerikai elnök szerint „nagyon katasztrofális volt” Angela Merkel döntése „a bevándorlók korlátlan befogadásáról, akárhonnan jöttek is”.

MW Központi Szerkesztőség

A nyugati országoknak Szíriában kellett volna biztonsági övezeteket kiépíteniük a menekülteknek, és ennek költségeit az Öböl menti országoknak kellett volna állniuk – mondta Trump, aki beszélt arról is, hogy a nukleáris fegyverek számát jelentősen csökkenteni kell.

Angela Merkel „érdeklődéssel olvasta az interjút”, amelyben Trump „nagyon határozottan fejtette ki nézeteit” – közölték Berlinben –, de a német kormány nem kommentálja ezeket a kijelentéseket, hanem megvárja, hogy beiktatassák hivatalába.

Steffen Seibert német kormányszóvivő elmondta: Németország az új washingtoni vezetőkkel is szorosan együttműködik majd.

Michael Brennan, a CIA igazgatója egy interjúban figyelmeztette Donald Trumpot, hogy óvatosan nyilatkozzon, és ne mentse fel Oroszországot a közelmúltbeli cselekedeteiért.

Mike Pence megválasztott amerikai alelnök tévényilatkozatában határozottan cáfolta, hogy bármiféle kapcsolat állhatott Trump kampánycsapata és orosz tisztségviselők között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva