Hírek

2017.02.18. 09:36

A tét a 2024-es olimpia

266 151 nolimpiás aláírást gyűjtött össze a Momentum Mozgalom.

BAMA

Összesen 266 151 aláírást adott le tegnap a Momentum Mozgalom az olim­piá­val kapcsolatos népszavazás érdekében – ezt Fekete-Győr András, a mozgalom elnöke jelentette be a Fővárosi Választási Iroda épületénél. (Most 138 ezer érvényes aláírás szükséges egy referendumhoz.) Az elnök nyomatékosan felszólította Orbán Viktort és Tarlós Istvánt is, ne lehetetlenítsék el a népszavazást.

Lázár János a csütörtöki kormányinfón azt mondta, nem optimista a 2024-es pályázati esélyeinket illetően. A kormány még nem kezdeményezett konzultációt az olimpia ügyében, mert meg kell várni az aláírásokat. A miniszterelnök egy bátor ember, nem szokott megfutamodni semmitől – tette hozzá.

Kósa Lajos is megszólalt az ügyben, elmondta, a pályázatot Budapest adta be, így sem a kormánynak, sem a Fidesz-frakciónak nincs ráhatása a népszavazás eredményére. De olimpia biztosan lesz 2024-ben. Legfeljebb nem Budapesten – tréfálkozott. Tarlós István főpolgármester emlékeztetett rá, másfél évvel ezelőtt az országos politika maximális mellszélességgel kiállt az olimpia mellett, most valamiért az ellenzéki politikusok többsége „kihátrált”; ez árulás. 

Az MSZP gyorsan reagált: ők nem hátráltak ki.

Tarlós közölte: „Ha már eldőlt, hogy a budapestiek kellő számban aláírták, hogy népszavazást akarnak, akkor erősen el fogok gondolkodni azon, nem kéne-e visszavonni a pályázatot.” Este Tarlós találkozott Orbán Viktorral.  Megállapodtak: jövő szerdán a Fővárosi Közgyűlés és a kormány is áttekinti a helyzetet, majd megvitatják a szükséges teendőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva