Hírek

2017.02.13. 09:02

Diáklánynak udvarolt

Egyre nagyobb hullámokat vetnek, és már az országos politikát is megmozgatták a körmendi alpolgármester lemondásának körülményei.

MW Központi Szerkesztőség

Szabó Ferencet korábban egykori tanítványával, egy most gimnazista lánnyal hozták hírbe, a városban pedig kiskorú veszélyeztetése miatt nyomozás indult. Szabó független képviselőként dolgozik tovább.

Kiskorú veszélyeztetésének gyanújával nyomoznak ismeretlen személy ellen Körmenden – tájékoztatta tegnap a Vaol.hu-t a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. A botrányt elsőként megszellőztető lap a rendőrségtől arról érdeklődött, indult-e eljárás a volt körmendi alpolgármester ellen. A tanárként is dolgozó Szabó Ferencet ugyanis egykori tanítványával, egy most 16 éves lánnyal hozták hírbe, majd február 1-jével (19 év után) lemondott alpolgármesteri és a közbiztonsági bizottság elnöki tisztségéről.

Január 27-én megvált a KDNP-ben betöltött posztjától is, és azóta nem a Fidesz-KDNP színeiben, hanem független önkormányzati képviselőként dolgozik. Döntését kutatói munkájával és magánéleti gondjaival magyarázta, és állítólag elköltözött feleségétől.

Körmenden már hetek óta terjedt a szóbeszéd arról, hogy az 56 éves alpolgármester és tanár viszonyt folytat egyik volt általános iskolai tanítványával, és valaki feljelentést is tett emiatt. A rendőrség feljelentés-kiegészítést rendelt el, de a Vaol.hu-nak adott válasza szerint erre végül nem volt szükség, mert a büntetőeljárást elindították. A lap többször is kereste Szabót telefonon, de nem sikerült elérni. Az érintett szülő értesítette a Kliket, azaz a pedagógusként is dolgozó Szabó munkáltatóját, a központ csak a rendőrség hivatalos tájékoztatása után dönt az ügyben.

A Vas Népének többen is azt állították,  a városban nyílt titok volt a diáklány és az 56 éves Szabó Ferenc közti viszony. A lány szülei állítólag karácsonykor, egy internetes csetelésből jöttek rá a kapcsolatra, amikor egy üzenetet véletlenül nem a lány, hanem az apja olvasott el. Az apa azonnal felelősségre vonta Szabót, az pedig ekkor megkérte a 16 éves lány kezét mondván, hogy megvárja, amíg nagykorú lesz és leérettségizik. Van, aki úgy tudja, a viszony évekkel ezelőtt kezdődött az akkor általános iskolai tanárként és igazgatóhelyettesként is dolgozó férfi és a kiskorú lány között. Ennek lehetősége megalapozhatja a rendőrségi nyomozás elindítását.

Ha elítélik, azonnal kizárják a KDNP-ből

A körmendi és a Vas megyei ellenzék azt követeli, hogy az ügy lezárultáig Szabó mondjon le minden posztjáról és ne dolgozzon gyerekek közelében. A helyi Fidesz és Fidelitas szerint, ha a nyomozás törvénysértést derít ki, akkor Szabó megteszi azokat a lépéseket, amelyeket elvárnak tőle, és nem futamodik meg a felelősségre vonás elől. Addig viszont őt is megilleti az ártatlanság vélelme.

Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője azt mondta, ha a hírek igazak, és valaki ilyet tesz, annak nincs helye a közéletben.

Harrach Péter, a KDNP parlamenti frakcióvezetője azt mondta: csak utólag, Szabó Ferenc lemondása után szereztek tudomást az ügyről, várják a vizsgálat eredményét. „Ha nem bizonyosodik be az eset, akkor sajnálják a történteket. Ha viszont a vizsgálat azzal zárul, hogy bűncselekmény történt, annak súlyos szankciója lesz, kizárás a pártból.”

Lezavarták a buszról és kézre került

Egy 63 éves férfi szexuálisan inzultált egy kislányt egy budapesti buszon. Az utasok azonnal leszállásra kényszerítették, és később a rendőrség elfogta a tettest. Az eset pénteken történt. Amikor a XXI. kerületben közlekedő buszra felszállt négy kislány. egyikükhöz odalépett a 63 éves budapesti Sz. Miklós és szexuálisan inzultálta. A 13 éves lány a férfi kezére csapott, a többi utas pedig felszólította, hogy szálljon le a buszról. Sz. Miklós a felszólításnak eleget tett. A rendőrök beazonosították, és szombaton a csepeli rendőrkapitányság épületének közelében elfogták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva