Hírek

2017.02.22. 08:27

Illetékek, díjak szűnnek meg

Közigazgatási illetékek és igazgatási szolgáltatási díjak megszüntetéséről döntött tegnap a parlament a kormány javaslatára.

BAMA

Márciustól egyebek mellett már nem kell illetéket fizetni az anyakönyvi kivonatért, a 18 éven aluliaknak az általános tételű közigazgatási eljárásokért, a 65 évnél idősebbeknek pedig a magánútlevélért. A családi otthonteremtési támogatás igénylésekor nem kell fizetni a jogviszonyt igazoló egészségbiztosítási pénztári hatósági bizonyítvány kiállításáért sem.

Mentesülnek az illeték alól azok, akik az egyéni vállalkozókról adatokat kérnek; kft.-t, bt-t jegyeztetnek be a cégbíróságon. Megszüntetik a szállásadói nyilatkozatra és a külföldön élő magyar állampolgárok nyilvántartásba vételéért kirótt illetéket is.

Több építésügyi illeték is csökken vagy megszűnik. Illetékmentes lesz az öntözési berendezések engedélyezése. Ingyenes lesz a közműpótló talajvízkút-létesítés vagy -megszüntetés engedélyezése is. Törlik továbbá a telekalakítási eljárás illetékét is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva