Hírek

2017.02.24. 08:34

Magába zárkózott a Teréz körúti robbantó

Tanúk és mobiltelefon is bizonyítja, hogy P. László a Teréz körúti robbantó. Folytatólagosan akarták kihallgatni, ám legutóbb a legfontosabb kérdésre – hogy miért támadt tavaly szeptember 24-én a saját készítésű pokolgépével két rendőrre – már nem válaszolt. További kihallgatását március 8-ára napolták el, mondta el a Magyar Időknek Brunner Tamás, a gyanúsított védője.

BAMA

Annyi már kiderült, P. László mobiljának tartalma, a híváslisták elemzése és tanúk is bizonyítják, hogy ő az elkövető. Tanú lehet az a férfi, akinek a robbantó véletlenül nekiment a merénylethez közeli utcában, egy szálloda előtt.

Ez a férfi egész közelről látta az arcát, és ki is választotta több szereplő közül P. Lászlót a felismertetés során. A mobilos cellainformá­ciók alapján pedig pontosan felmérhették a nyomozók, hogy a tettes a merénylet időpontjában valóban ott volt a tetthelyen.

Az okostelefon memóriájában megtalálhatták például a pokolgéphez használt robbanóanyag összetételének leírását. P. László előzetes letartóztatását április 21-éig meghosszabbította a bíróság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva