Hírek

2017.02.01. 09:12

Rongyrázás felsőfokon: nyolcvan sólymának vett repülőjegyet egy szaúdi herceg

Mert ha menni kell, menni kell.

BAMA

Nyolcvan sólymával utazott együtt egy gépen egy szaúdi herceg – derül ki a következő fotóból, amely egy Dzsiddába tartó járaton készült. Sajnos a légitársaság nevét nem tudni, de az biztos, hogy az Etihad is szállít sólymokat, és a Qatarnál is felengedik őket - igaz, ott fejenként akár 630 dollárt is elkérhetnek egy madárjegyért. A Lufthansa ugyanakkor nem ilyen megengedő, ők egy speciális madárládában tűrik csak a sólymokat.

A fotót egyébként a kapitány készítette, és küldte tovább egy barátjának, aki azután világgá kürtölte a számunkra extravagánsnak tűnő történetet.

Pedig a tehetős embereknél ott ez szinte mindennapi, az arab országokban gyakran látni hasonlót. A sólymokat vadászathoz és különféle sportokhoz használják, a madarakat annyira szeretik, hogy Abu-Dzabiban még külön sólyomkórház is üzemel. Az áruk is hasonlóan elképesztő egyébként, egy madár akár 250 ezer dollárt is érhet.

A sólymoknak egyébként saját útlevelük is van, a hivatalos irat 130 dollárba kerül.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva