Hírek

2017.03.11. 00:54

Kilenc évet kapott a lúgos támadó

A Fővárosi Ítélőtábla pénteken kihirdette a másodfokú ítéletet B. Krisztián, a Budai Irgalmasrendi Kórház volt főigazgatója ügyében, aki a vád szerint 2013 márciusában maszkot viselve megtámadta volt barátnőjét, Renner Erikát a nő saját otthonában, elkábította, maró lúggal leöntötte a nemi szervét, majd magára hagyta.

MW

A férfit életveszélyt okozó testi sértésért 9 év börtönre ítélték és örökre eltiltották az orvosi hivatás gyakorlásától. B. Krisztiánt magánlaksértésben, kifosztásban, okirattal és készpénz-helyettesítő eszközzel való visszaélésben is bűnösnek találták, amiért a támadást rablásnak álcázva elvitte a nő laptopját és a táskáját, benne az irataival és a bankkártyájával.
Az ítélet továbbra sem jogerős, mert a halmazatban szereplő magánlaksértés és kifosztás bűncselekményei a Fővárosi Törvényszék elsőfokú ítéletében még nem szerepeltek. Így azok ellen is biztosítani kell a jogorvoslatot. A vádlott a Kúriánál megfellebbezi az ítéletet. B. Krisztián – az ügyészség indítványa ellenére – továbbra is szabadlábon védekezhet.



A férfit, aki az ítélőtábla előtt az utolsó szó jogán is kitartott amellett, hogy ártatlan, és magát állította be áldozatként, első fokon bűnösnek találta a Fővárosi Törvényszék. Tavaly májusban maradandó fogyatékosságot, súlyos egészségromlást okozó testi sértést állapítottak meg, 4 év börtönnel sújtották és 5 évre eltiltották az orvosi foglalkozástól. Ezt az áldozat borzasztóan kevésnek találta, ezért súlyosabb büntetésért fellebbezett. Az ítélőtáblán tanúskodó orvosszakértők véleménye neki kedvezett.
A szakértők egybehangzóan kimondták, hogy Renner Erika közvetett életveszélyben volt. Az ügyészség indítványozta, hogy életveszélyt okozó testi sértésben mondják ki bűnösnek az orvost. Az áldozat és védője viszont a súlyosabb bűncselekmény mellett érvelt, mondván: emberölési kísérlet történt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva