Inyencségek

2008.09.26. 06:18

Apró trükkök apróban

Szivacs helyett jobb a konyhakefe • Meglepetések a túrógombócban • Citromos vízzel szaporítható a majonéz • Aranytartalék a fagyasztóban

ánt

Szivacs helyett jobb a konyhakefe
A nokedliszaggatót kizárólag hideg vízzel és egy kemény konyhakefével vagy kiselejtezett fogkefével szabad elmosni a használat után. A hideg víztől kissé megkeményedő tésztadarabokat könnyebb levakarni a fémről. Szivacsot nem érdemes használni, mert a massza beleragad.

Meglepetések a túrógombócban
Számos módon megbolondítható a túrógombóc, aminek elkészítése előtt a kikevert masszát ajánlott legalább egy óra hosszat pihentetni. Az alapanyag is ízesíthető – például fahéjjal –, de még jobb a gombócok közepébe egy-egy szem fagyasztott gyümölcsöt rejteni, és így kifőzni.

Citromos vízzel szaporítható a majonéz
A házilag készített majonéz akár a duplájára is szaporítható, ha keverés közben az olaj mellett kevés citromos víz kerül bele. Az így kikevert szósz ráadásul könnyebb és ízletesebb is lesz.

Aranytartalék a fagyasztóban
Minden pékáru lefagyasztható, és szükség esetén előkapható a jégről. A zsemle, a kifli zacskóban, egyben kerülhet a frigóba. A kenyeret érdemes felszeletelni, mert így a keményre fagyott karéjok azonnal mehetnek a kenyérpirítóba.

ánt -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva