2008.09.26. 06:18
Apró trükkök apróban
Szivacs helyett jobb a konyhakefe • Meglepetések a túrógombócban • Citromos vízzel szaporítható a majonéz • Aranytartalék a fagyasztóban
Szivacs helyett jobb a konyhakefe
A nokedliszaggatót kizárólag hideg vízzel és egy kemény konyhakefével vagy kiselejtezett fogkefével szabad elmosni a használat után. A hideg víztől kissé megkeményedő tésztadarabokat könnyebb levakarni a fémről. Szivacsot nem érdemes használni, mert a massza beleragad.
Meglepetések a túrógombócban
Számos módon megbolondítható a túrógombóc, aminek elkészítése előtt a kikevert masszát ajánlott legalább egy óra hosszat pihentetni. Az alapanyag is ízesíthető – például fahéjjal –, de még jobb a gombócok közepébe egy-egy szem fagyasztott gyümölcsöt rejteni, és így kifőzni.
Citromos vízzel szaporítható a majonéz
A házilag készített majonéz akár a duplájára is szaporítható, ha keverés közben az olaj mellett kevés citromos víz kerül bele. Az így kikevert szósz ráadásul könnyebb és ízletesebb is lesz.
Aranytartalék a fagyasztóban
Minden pékáru lefagyasztható, és szükség esetén előkapható a jégről. A zsemle, a kifli zacskóban, egyben kerülhet a frigóba. A kenyeret érdemes felszeletelni, mert így a keményre fagyott karéjok azonnal mehetnek a kenyérpirítóba.
ánt -->