Inyencségek

2008.09.19. 06:40

Apró trükkök – apróban

Petrezselyemzöld a nokedlitésztában • A tojásfehérje is lefagyasztható • Nem süllyed el a lisztezett gyümölcs • Pucolás nélkül nincs gond a fokhagymával

ánt

Petrezselyemzöld a nokedlitésztában
Finomabb és mutatósabb a nokedli, ha a tésztájába apróra vágott petrezselyemzöld is kerül. Levesbetétnek kitűnő, de ízlés szerint a köretnek szánt nokedli is megbolondítható ezzel a módszerrel.
A petrezselymet nagyobb mennyiségben darálóval is lehet aprítani.

A tojásfehérje is lefagyasztható
Nem kell kiönteni a szétválasztás után visszamaradó tojásfehérjét. Érdemes inkább lefagyasztani úgy, hogy a dobozon legyen rajta, hány darab tojás fehérje kerül a hűtőbe, mert így később is felhasználható sütéskor. Ha az eltárolt mennyiség kevés, a tojásfehérje hideg vízzel kissé szaporítható (3 fehérjéhez egy kanál víz).

Nem süllyed el a lisztezett gyümölcs
A tortafélék tetejére szórt gyümölcsök rendszerint eltűnnek a sütés végére, mert elnyeli őket a tészta. Megelőzhető a gyümölcs elsüllyedése, ha a kimagozás után lisztbe forgatja a szemeket, s csak ezután szórja a piskótatészta tetejére, és így helyezi a tepsit a sütőbe.

Pucolás nélkül nincs gond a fokhagymával
Nehéz feladat a fokhagymaprés nyílásaiból kitakarítani a növény húsának odaszorult darabkáit. Egyszerűbb és gyorsabb lesz a munka, ha a gerezdeket pucolás nélkül teszi a nyomóba. A végén nem kell vesződni az eszköz takarításával, és csak a hagyma préselődik ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva