Inyencségek

2008.10.23. 15:41

Apró trükkök – apróban

Friss aromák és élénk színek • Omlós és pikáns a hal a fokhagymás páctól • Pár csepp citromléért ne vágja fel a gyümölcsöt!

ánt

Friss aromák és élénk színek
A petrezselymet jól megmosva, apróra vágva az utolsó pillanatban kell az ételhez, leveshez adni. Íze, illata így marad meg igazán, s vitamintartalma sem csökken. A húslevesekbe pedig érdemes belefőzni egy megmosott vöröshagymát héjastul. Csodálatos színt kölcsönöz a lének, a főzés végén pedig ki lehet dobni a gumót, bár van, aki szívesen elfogyasztja.

Omlós és pikáns a hal a fokhagymás páctól
A tengeri halat néhány órát enyhén sós, fokhagymás tejben ajánlott pácolni. Sütés előtt a szeletekről le kell itatni a nedvességet. Az ily módon előkészített hal húsa nemcsak omlósabb, de ízletesebb is lesz.

Pár csepp citromléért ne vágja fel a gyümölcsöt!
Ha csak néhány csepp citromlé kell az étel ízesítéséhez, ne vágja fel a gyümölcsöt! Az asztalon kissé meggörgetett (ettől lédúsabbá váló) citrom héját kötőtűvel szúrja át. A kis lukon kinyomható a lé, a fóliába csavart gyümölcs pedig károsodás nélkül eláll a hűtőben, s nem szárad ki olyan gyorsan, mintha félbevágta volna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva