Inyencségek

2008.10.03. 07:25

Apró trükkök – apróban

Só és paprika ellen: alma és krumpli • Cipőtalp helyett omlós hús a mikróból • Több lesz a palacsinta, ha ásványvízből készül • A hideget nem bírja a kelt tészta

ánt

Só és paprika ellen: alma és krumpli
Megmenthető az elsózott leves vagy az ehetetlenül erősre fűszerezett étel. Előbbin egy egész, hámozott krumpli segít, amely főzés közben felszívja a sót. Ez a módszer a pörköltön is segít. A túlpaprikázott ételekbe pedig egy almát kell belefőzni, ami elveszi a fogás erejét.

Cipőtalp helyett omlós hús a mikróból
A rántott hús frissen a legjobb, de ha megmarad, a mikrohullámú sütőben újra lehet melegíteni. Nem száradnak ki a szeletek, ha a melegítés előtt kissé benedvesítjük a bundát. Ugyanígy lehet melegíteni a tésztaféléket, a pizzát, a kenyeret: néhány csepp víz vagy tej segít, hogy ne cipőtalp kerüljön a tányérra.

Több lesz a palacsinta, ha ásványvízből készül
Tej és cukor helyett érdemes szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készíteni a palacsintatésztát, mert így a palacsinta sokkal könnyebb állagú lesz, s nem ragad le sütés közben. Minél több ásványvíz vagy szóda kerül az alapba, annál könnyebb és vékonyabb tésztájú palacsinta süthető belőle.

A hideget nem bírja a kelt tészta
Az élesztő felfuttatásakor is langyos tejet kell használni, s a tészta összeállításakor sem jó a hideg alapanyag. A lisztet érdemes néhány másodpercre a mikróba tenni, hogy könnyebben keljen a tészta. Bármilyen meleg van a konyhában, a tésztára nem szabad ablakot nyitni, mert sütemény helyett lapos, ehetetlen massza lesz a végeredmény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva