2008.10.07. 17:26
Kulináris fesztiválok országszerte a hétvégén
Alma, dió, gesztenye, kolbász, pálinka, tök és tojás – csupa finomság, amelyek köré fesztivált rendeznek valahol az országban.
Induljanak ezért kis hazánk bármely szegletéből útnak, biztosan találnak valahol a közelben gasztrofesztivált a hétvégén. A Budavári Pálinka- és Kolbász Fesztiválon húsz pálinkafőző és tíz kolbászkészítő mester vonultatja fel különlegességeit. Soprontól néhány kilométerre két kis településen a gesztenyéről szól a hétvége.
Ágfalván szombaton és vasárnap a gesztenyés sütemények mellett sült gesztenyét és forralt bort is kóstolhatnak a nézelődők. Onnan nem messze Velemben szintén Gesztenyeünnepet rendeznek, ahol a sült csemegék mellett zenés és családi programokkal várják az érdeklődőket. A diósjenői Diófesztiválon dicsúzli, forgóhordó, fakörhinta, lovagi vetélkedők várnak a gyerekekre. Siófokon a Nemzetközi Tojásfesztiválnak szentelik a hét utolsó három napját, míg Rakamazon Almafesztivál tartja izgalomban a helyieket.
Tökfesztiválra szintén két helyszínre is lehet indulni szombaton és vasárnap. Őriszentpéteren az Őrségi Nemzetközi Tökfesztiválon tökkirály választás a tökszobor faragás, míg Balatonbogláron töklámpás fesztivál a főzőverseny is lesz a programok között.