Inyencségek

2008.11.06. 17:59

Alufóliába csomagolva kíméletesen sül a zöldség

A zöldségköret általában párolva kerül a tányérra, de ezt a fűszeres, nehezebb fogások kedvelői nem mindig fogyasztják szívesen.

BAMA

Az egészséges étrendnek viszont fontos része a zöldség, amelyet karakteresebbé lehet tenni, ha serpenyőben, vagy alufóliában készül. A serpenyős köret elkészítésekor azonban sok hasznos anyag elillan, ezért jobb alufóliába csomagolni, és úgy párolni a zöldséget.

Ehhez az előkészített, megtisztított alapanyagokat szeletelje fel nagyobb darabokra. Tegyen az alufóliára kevés vajat, és erre halmozza a zöldségeket. Ízlés szerint szórja meg fűszerekkel az egészet. Hajtsa vissza a fólia felét úgy, hogy befedje a köretet, és egy szögletes csomagot kapjon. Az alufólia rövidebb oldalait tekerje fel jó szorosan, hogy az így kapott tasak egészen bezáródjon.

Ezután következhet a további ízesítés. A fóliabatyu nyitott szájánál kanalazhat egy kevés bort, vagy vizet a zöldségek alá. Végül ezt a részt is zárja le alaposan, majd az egész csomagot tegye az előmelegített sütőbe. Amikor a fólia felfúvódik, a zöldköret elkészült. Felbontáskor vigyázzon, hogy a kicsapódó gőz ne égesse meg a kezét!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva