Inyencségek

2008.11.21. 06:05

Apró trükkök – apróban

Nem kell kidobni a túlérett paradicsomot • Reszelés előtt fagyassza le a túl puha sajtot! • Vegyszer helyett citrom, ecet és só

europress

Nem kell kidobni a túlérett paradicsomot
A megpuhult, túlérett paradicsomoknak sem kell a kukában végezniük. A rohadó részeket távolítsa el, majd a szemeket forrázza le, hámozza meg, és fagyassza le! Később szószokhoz vagy gulyás készítéséhez felhasználható.

Reszelés előtt fagyassza le a túl puha sajtot!
Rövid idő alatt megszilárdulnak a puha sajtok a mélyhűtőben, s ezután könnyebben lereszelhetők. Ha a hosszú ideig tárolt tejtermék megkeményedik, tejbe áztatva lehet újra használhatóvá tenni. Az így kissé megpuhított sajt melegszendvicsre olvasztva még kitűnő.

Vegyszer helyett citrom, ecet és só
A tűzhelyre égett zsírfoltokat feloldja az ecet vagy a citromlé. Ha egyik sincs kéznél, a só is megteszi: a koszos, még meleg részre szórva dörzsölje át újságpapírral, majd törölje át nedves ruhával! Ecettel a mosogatószer is megduplázható fele-fele arányban elkeverve.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva