2008.11.14. 06:00
Apró trükkök – apróban
Tejföllel elkeverve puha marad a piskóta • Rágcsálnivaló gyorsan, házilag
Tejföllel elkeverve puha marad a piskóta
Keverjen a piskótatésztába egy pohár tejfölt, vagy tejet, hogy a sütemény ne száradjon ki és puha maradjon! Ha fagyasztott gyümölcsöt szór a piskóta tetejére, a fagyasztóból kivett szemeket hagyja a nejlonzacskóban, úgy tegye meleg vízbe, amíg kiolvad! Így a gyümölcs nem töpped össze.
Rágcsálnivaló gyorsan, házilag
Ropogtatnivalót otthon is könnyen készíthet az élelmes háziasszony a megmaradt félbarna kenyérből. A darabokat előbb pirítsa aranysárgára a sütőben, majd dörzsölje át fokhagymával, szórja meg sóval és borssal, s végül csöpögtessen rá kevés olívaolajat! Kitűnő rágcsálnivaló bor mellé.