Inyencségek

2008.12.19. 06:12

Apró trükkök apróban

Kukoricagombóc: köretnek kitűnő • Nem kell mindig leöblíteni a tésztát • Rakjon tölteléket a magok helyére!

ánt

Kukoricagombóc: köretnek kitűnő
Készítsen kukoricadarából ízletes gombócokat köretnek! A megfőtt, de még meleg darát ízesítse őrölt köménnyel, és állandó kevergetés mellett forralja ki! Az így elkészített masszából gyúrjon gombócokat, amelyeket felforrósított sütőben pirítson meg! Nehezebb húsok és szárnyasok kísérője lehet.

Nem kell mindig leöblíteni a tésztát
A frissen kifőzött tésztát a leszűrés után nem kell minden esetben átöblíteni! A hidegzuhany csak akkor ajánlott, ha a tésztát hidegen akarja felhasználni, például tésztasalátához. A vízzel a keményítőt lehet lemosni a szálakról. A mártásos vagy meleg fogások előtt felesleges az öblítés.

Rakjon tölteléket a magok helyére!
A legtöbb nagyobb, sőt néhány kisebb maggal rendelkező zöldség és gyümölcsféle is remekül megtölthető. Alapesetben elég a magot eltávolítani, de ha több masszát akar a héjba rejteni, kiskanállal el lehet távolítani valamennyit a gyümölcs húsából is. Arra vigyázzon, hogy a héj ne sérüljön, mert akkor szétrepedhet az étel!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva