Inyencségek

2008.12.05. 05:32

Tojástippek finom és egyszerű fogásokhoz

Néhány tojásból pillanatok alatt ízletes reggeli vagy uzsonna készülhet.

Árvay

Ha a tojás hosszabb ideje lapul a hűtőben, előbb tegye vízbe mindent. Amelyik a felszínen marad, abba több a levegő, ami annak a jele, hogy már nem friss az élelmiszer. Sütve még ez is felhasználható, de külön törje fel az egyes darabokat, mert lehet, hogy záptojásra akad köztük.

A friss tojásból lágy- vagy keménytojást készítsen. Előbbi négy perc alatt készül el, utóbbi nyolc percig maradhat a gyöngyöző vízbe. Félkemény tojást hat perc alatt kap, ebben a fehérje már kemény, a sárgája viszont kenhető marad. A kevésbé friss tojást jobb megsütni, hogy a kórokozók biztosan elpusztuljanak. Tükörtojás készítésekor ne a hűtőből kivett szemeket üsse a formába, mert a fehérje gyorsan megsül, miközben a sárgája még hideg marad. A rántottát vastag falú serpenyőben süsse úgy, hogy a szélekről a még lágy tojásmasszát mindig tolja az edény közepe felé.

Árvay Tojás -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva