2009.01.16. 06:05
Apró trükkök apróban
Használjon bagettet levesek betétjeként!
Remek levesbetét a bagett. Kitűnő például a francia hagymaleveshez: a kenyérszeleteket dörzsölje be fokhagymával, majd kevés olajon vagy vajon pirítsa meg mindkét oldalukat! Ha kész, szórja meg kevés reszelt sajttal, s tegye a leves tetejére!
Fél évig is eláll sherryben a gyömbér
A receptekhez gyakran kell friss gyömbér, de rendszerint csak kis mennyiségben. A legjobb a maradék növényt is meghámozni, jól záródó csavaros üvegbe tenni, majd felönteni sherryvel. A lezárt üveg a hűtőszekrényben akár fél évig frissen tartja a gyömbért.
Omlós tésztaalap turmixban keverve
Az egyszerű tésztaalap sok mindenhez felhasználható, s még gyorsabban elkészíthető, ha az összetevőket turmixgéppel dolgozza össze. A masszát azonban nem szabad túl sokáig keverni, s jobb a szakaszos üzemmód, mint a folyamatos pörgetés.