2009.01.09. 06:15
Apró trükkök apróban
Tölthető gyümölcsök az egészséges étrendben
Kevés zöldféle fogy a magyar háztartásokban, holott a hazai gyümölcsfélékkel könnyen és olcsón lehet pótolni a hiányt. A télen is elérhető alma, illetve körte jól tölthető gyümölcsféle. A kanállal eltávolított magház helyére kerülhet húspástétom, sajtkrém vagy akár más zöldféle.
Ízesítse borókával a sült és serpenyős húst!
A grillezett vagy serpenyőben elkészített húsok egyik remek ízesítője a borókabogyó. A kesernyésen édes aromájú bogyók akkor adják ki legjobban az ízüket, ha áttörve kerülnek az ételbe. Általában vadhúsok, sonka és páclé ízesítésére használják, de savanyúságokhoz is jól illik.
A kávé védhet a szájráktól
Csökkenti a szájüregi és a torokrák kialakulásának kockázatát a feketekávé – állítják japán kutatók friss eredményeikre hivatkozva. A Tohoku Egyetem munkatársai a szigetország 38 ezer lakóját vizsgálták 13 éven át. Az adatok szerint a legalább napi egy csésze kávét fogyasztók körében a felére csökkent a szájrák kialakulásának gyakorisága.