Inyencségek

2009.01.09. 06:15

Apró trükkök apróban

ánt

Tölthető gyümölcsök az egészséges étrendben

Kevés zöldféle fogy a magyar háztartásokban, holott a hazai gyümölcsfélékkel könnyen és olcsón lehet pótolni a hiányt. A télen is elérhető alma, illetve körte jól tölthető gyümölcsféle. A kanállal eltávolított magház helyére kerülhet húspástétom, sajtkrém vagy akár más zöldféle.

Ízesítse borókával a sült és serpenyős húst!

A grillezett vagy serpenyőben elkészített húsok egyik remek ízesítője a borókabogyó. A kesernyésen édes aromájú bogyók akkor adják ki legjobban az ízüket, ha áttörve kerülnek az ételbe. Általában vadhúsok, sonka és páclé ízesítésére használják, de savanyúságokhoz is jól illik.

A kávé védhet a szájráktól

Csökkenti a szájüregi és a torokrák kialakulásának kockázatát a feketekávé – állítják japán kutatók friss eredményeikre hivatkozva. A Tohoku Egyetem munkatársai a szigetország 38 ezer lakóját vizsgálták 13 éven át. Az adatok szerint a legalább napi egy csésze kávét fogyasztók körében a felére csökkent a szájrák kialakulásának gyakorisága.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva