Inyencségek

2009.01.23. 07:34

Jótékony vöröshúsok értékes összetevőkkel

Noha a divatos étkezési irányzatok némelyike száműzi a vöröshúsokat az étrendből, az élelmiszer-kutatások eredménye azt bizonyítja, hogy ezekre is szüksége van a szervezetnek. A táplálkozási szakemberek véleménye szerint a húsfélék az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozás fontos elemei.

ÁNT

A vöröshús ásványianyag- és vitamintartalma miatt nem maradhat ki a menükből. A marha- és sertéshús – a hal és baromfifélékhez hasonlóan – bővelkedik fehérjében. A vérképzéshez szükséges vasat pedig jóval nagyobb mértékben tartalmazza. A benne található B-vitamin hozzájárul az étvágynöveléshez, és az energia szinten tartásához.

[caption id="" align="aligncenter" width="465"] A vöröshús hiánya fáradékonyságot és vérszegénységet okozhat.
[/caption]

A tápanyagtartalom miatt a vöröshús a fiatal- és az időskori szervezet fokozott fehérje igényének ellátásában is alapvető jelentőségű. Hiánya fáradékonyságot és vérszegénységet okozhat. „Ételeink közül az állati eredetűek vastartalma jobban hasznosul, mint a növényieké – mutat rá Erdélyi Alíz dietetikus. –  Ráadásul minél vörösebb színe van a húsnak, általában annál több vas található benne, amelynek hiányában vérszegénység alakulhat ki. Azonban ne felejtsük mindenben a mérték és a minőség a fontos. A mértékletes húsfogyasztás zöldségkörettel a teljes értékű táplálkozás része.”

ÁNT A vöröshús hiánya fáradékonyságot és vérszegénységet okozhat. Vöröshús -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva