Inyencségek

2017.04.17. 20:56

Balog: lesz minden iskolában pianínó

A kormányzás végére minden olyan iskolának lehet pianínója, ahol még nincs ilyen hangszer, s azt ajándékba kapja a kormánytól – mondta el Balog Zoltán, az Emmi minisztere a Katolikus Rádió húsvéti műsorában.

MW

Kocsis Zoltán zongoraművész egyik utolsó interjújában tette szóvá, miért nincs minden iskolában zongora vagy legalább egy pianínó. „A Kodály-évhez kapcsolódva, Kocsis Zoltán inspirációjára” fogják megvalósítani a pianínó programot, az iskolákon múlik, élnek-e a lehetőséggel – fogalmazott Balog Zoltán. Beszélt a Kodály-módszer újbóli meghonosításának, megerősítésének fontosságáról is. „Enélkül a magyarság szegényebb lenne, és személyesen is szegényebbek lennénk.” De vannak dolgok, amelyeket előbb nem kötelezővé, hanem vonzóvá kell tenni – a zenetanulás, az éneklés is ilyen.

A miniszter a szimfonikus zenekarok támogatásáról azt mondta, az érintett együttesek másfél milliárdos plusztámogatásban részesültek a múlt év végén, ez az összeg pedig beépül a jövő évi költségvetésbe, vagyis 2018-ban az a támogatás megmarad.

A kormányzás végére minden olyan iskolának lehet pianínója, ahol még nincs ilyen hangszer, s azt ajándékba kapja a kormánytól – mondta el Balog Zoltán, az Emmi minisztere a Katolikus Rádió húsvéti műsorában. MW -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva