Lakberendezés

2009.03.03. 14:34

Az ágyak és matracok királynői

A jó alváshoz elengedhetetlen a kényelmes, rugalmas ágy. A Hästens ágyak kizárólag tiszta, természetes anyagokból készülnek

BAMA

A jó alvás egyik feltétele a kényelmes, rugalmas ágy. A hálószoba berendezésénél vegyük figyelembe, hogy milyen matracot illetve ágykeretet képzelünk el - amíg ezt nem választottuk ki, nem érdemes a további bútorokat megvásárolni. Az ágy kiválasztásakor az egyik legfontosabb szempont, hogy kényelmes legyen számunkra rajta a fekvés - se túl kemény, se túl puha - méretét illetően elég széles és hosszú is legyen, hogy az éjszakai forgolódásnál se essünk le róla.

[caption id="" align="alignright" width="500"] Tizenöt színváltozatban
[/caption]

Kézi gyártású matracok

Az eleinte ágymatracokat és nyergeket gyártó Hästens céget 1852-ben alapították Svédország egyik kisvárosában, Köpingenben. Később a nyereg helyett az ágyak készítésére tért át, a kézi gyártás hagyományai pedig generációról generációra szállva mind a mai napig fennmaradtak. A családi vállalkozást azóta az ötödik generáció vezeti.

Speiális rugórendszer

A Hästens matracok egyik tömőanyaga a kitűnő szellőzésű, allergiamentes lószőr, amelyet hosszas és gondos előkészítés után használnak föl. A rugalmas, kiváló hőszigetelő gyapjú funkciója a megfelelő hőmérséklet és kényelemérzet megteremtése, s a szűrt gyapjú és a lószőr készült rétegek, úgynevezett membránok adják a matracok légkondicionáló képességét és kivételes rugalmasságát. A speciális rugórendszer rétegei között keletkező mágnesesség kiszűrésére pedig lent használnak. A közelmúltban szabadalmaztatott, speciális rugórendszerrel ellátott matracok a test formájához igazodva tökéletes alátámasztják azt. Gyerekek számára is kialakítottak egy kollekciót - paplan, párna, takaró -, amelyet nemcsak a kiságyba, de a babakocsiban is használhatunk.

A teljes képanyag a Lakáskultúra.hu-n

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva