Lakberendezés

2009.03.03. 15:18

Az ideális gyerekszoba

Már régen nem az a mérvadó a gyerekszoba berendezésénél, hogy lakója nemére való tekintettel mindent kékben vagy rózsaszínben lássunk. A gyerekek környezetét is egészen más szempontok figyelembevételével alakítják.

BAMA

A gyerekszobák berendezésére szakosodott lakberendezők általában azzal kezdik munkájukat, hogy szeretnének minél többet megtudni leendő projektjük lakójáról. Kiváncsiak személyiségére, szokásaira, érdeklődési körére. Ezután következik a berendezendő szoba pontos feltérképezése. Hol legyen az alvó kuckó, merre legyen a játék színtere, hol helyezzék el a tanuló asztalt és persze az sem mindegy, mennyi tároló szekrényre, fiókra, polcra lesz szükség.

Színek, minták


Ha az alaprajzi sémával végeztek, következhet a szoba stílusának kialakítása. Milyen színeket alkalmazzanak, milyen díszítések legyenek, tapéta kerüljön a falakra vagy inkább festék, romantikus minták vagy geometrikus ábrák legyenek a meghatározóak. Legyenek függönyök vagy inkább a rolettákat részesítsék előnyben, mivel burkolják a padlót. A számtalan kérdés megválaszolása után kezdődhet az igazi munka, a szoba berendezése, felszerelése.
Ezúttal a Vibel cég 2009-es gyerekszoba berendezési terveiből ismerhetnek meg néhány változatot.

Képek a Lakáskultúra.hu-n

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva