Lakberendezés

2009.03.03. 11:18

Minimál és biedermeier - romantikával

A tulajdonos hölgy évek óta az építőiparban dolgozik, hobbija a lakberendezés. Meglévő biedermeier bútorai meghatározták a ház további darabjainak kiválasztását.

BAMA

Ha végig járjuk a házat, számomra úgy tűnik, mintha profi lakberendezővel dolgoztál volna együtt.

– Pedig nem - válaszolja Éva, a ház asszonya. Amikor belekezdtünk, azt gondoltuk, tudjuk, mit szeretnénk. Egy nagyvonalú, de nem hivalkodó polgári házat, némi romantikával fűszerezve. Mióta a férjem, Martin Magyarországon él, gyűjti a bútorokat. Mondhatnánk, a meglévő bútoraink köré terveztük a házat, a tereket, nekem meg hobby a lakberendezés; minden időben, fáradtság vagy rosszkedv ellenére is van kedvem hozzá. Mindig, mindenhol gyűjtöm az ötleteket. Bárhol járok, mint egy szivacs, magamba szívom a szép részleteket, jó megoldásokat.

– Gondolom, az építőipari kapcsolatod előnyt jelentett az építkezésnél.

– Igen is, meg nem is. Nem volt generál kivitelezőnk, minden szakipari munkát én felügyeltem. Reggel kiadtam a feladatokat, majd elmentem dolgozni. Délután pedig ellenőriztem, mindent megcsináltak-e. Napközben az anyukám lett a „megbízott művezető”.

– Mindig tudtátok, milyen lesz a ház?


– Mivel meggondolatlanul, kiviteli tervek nélkül vágtunk bele, sok nehézségbe ütköztünk. A következő építkezésnél – már gondolkodunk rajta – mindenképpen részletes tervekkel és pontosan kiszámított költségvetéssel állunk neki a munkának. A másik fontos tapasztalatunk, hogy a tervezésre minimum annyi időt kell szánni, mint magára a kivitelezésre, hiszen egy jól átgondolt, pontos terv segít ahhoz, hogy jó terek és tökéletes funkciók alakuljanak ki.

-Ilyen profi vénával megáldva, a férjednek még lehetett beleszólása valamibe?

– Meglepő, de csak egy dologban nem értettünk egyet. És az a konyha. Ő egy country stílusú konyhát szeretett volna, nagy francia tűzhellyel és porcelán mosogatótállal, én pedig a minimál mellett tettem le a voksom, egyedi, régies részletekkel keverve, mint például a stukkó. Végül rám hagyta, és utólag beismerte, igazam volt. A régi a régivel túl sok, a modern a modernnel meg túl rideg, így egyszerű a megoldás: keverni kell, és talán jó sül ki belőle. De a berendezésben teljes összhang volt köztünk. A meglévő biedermeier bútoraink adták meg az alapot színekben, hangulatokban.Ezeknek a meleg barnájához mindenképp a fehér, a vajszínű, kevés ezüst és arany az, ami illik. Nem túl hivalkodó, és nem lehet vele melléfogni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva