Lakberendezés

2009.08.16. 11:38

Jockey is Pradát visel!

A végtelen Texas-i sivatag hatalmas kietlen tájain, a magányosan bólogató olajkutak között kóborolva csendesen és reménytelenül élték szürke életüket a cowboyok, és csak titkon remélték, hogy egyszer beteljesül majd legtitkosabb álmuk... És felvirradt a nap, végre Prada szalon nyílt a sivatag közepén!

BAMA

Jockey Ewing útban dallasi irodája és óriás olajmezői között nyilván csak a whiskeynek köszönhető délibábként aposztrofálná a semmi közepén feltűnő Prada butik látványát. Ám ez nem délibáb, hanem két berlini művész Michael Elmgreen and Ingar Dragset alkotása. Egy valódi Prada butikot helyeztek el Nyugat-Texas kietlen, 90-es országútján, a 40 kilométerre eső Marfa városa mellett.

A szobornak titulált épület tökéletes mása egy Prada butiknak, fehér stukkók, óriási vitrinablakok és a klasszikus fehér betűkkel feliratozott fekete napellenző. A helységben lévő méregdrága cipők és táskák látványa igézően hat a bámészkodóra, ám sehol egy nyitható ajtó és sehol egy eladó. A butiknak álcázott köztéri szobor létrejöttét a Prada Alapítvány támogatta, amely feltörekvő művésztehetségeket segít pályájukon. A helyszín megválasztását pedig a Marfa kisvárosában élő egyre nagyobb művészközösség indokolja.

A cikk folytatása és izgalmas fotók a Prada butikról a Lakáskultúra oldalán >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva