Lakberendezés

2009.11.19. 10:12

5 inspiráló változtatás a nappaliban

Közelegnek az ünnepek és mindenekelőtt az adventi készülődés. Az ünnepi időszak legfőbb helyszíne az étkező és a nappali, itt gyűlik össze a család, itt látjuk vendégül barátainkat. Az alábbi 5 egyszerű ötletből megtudhatjuk, hogyan frissíthetjük fel régi nappalink stílusát és miként tehetjük kényelmesebbé ezt a központi helységet.

BAMA

Letisztult hatás az egységért

A páros tárgyak dinamikája mindig egységes hatást kelt. A nappaliban próbáljunk páros bútorokat elhelyezni, egy nagy dohányzó asztal helyett két kisebbet, egy gyertyatartóra két, akár különböző formájú gyertyát. A kiegészítőknél is párosítsunk, ám nem feltétlen kell két egyforma darabot választanunk. A különböző stílusú és méretű tárgyak jól megférnek egymás mellet, ha színben, vagy anyagukban azonosak.

Legyen a nappali a lakás fókusza!

A lakás központi helyiségeként a nappaliban egy, vagy akár több fókuszpontot alkothatunk, így ha belépünk a nappaliba, ezek a felületek azonnal megragadják tekintetünket. A fókuszpont legyen valamilyen megkapó látvány, egy kandalló, egy csodás festmény a falon, bekeretezett fotók, grafikák kompozíciója, egy kiegészítőkkel teli polcrendszer, vagy akár egy plazma tv. Ha a nappali óriási méretű ablakokkal rendelkezik, akkor az ablakot keretezzük látványos függönnyel, a kanapét pedig fordítsuk az ablak felé.

Kényelmes helyiség a vendégek számára is

Ha szeretünk vendégeket fogadni, vagy nagy családi összejöveteleket tartani mindenképpen szükségünk lesz egy nagyméretű kanapéra. Az L alakú kanapé azonban nem szerencsés választás, mert a két rész találkozásánál kényelmetlen az ülés. A megoldás egy U alak kialakítása fotelekkel, székekkel, így mindenki kényelmesen elfér, és rálát a másikra. A különálló fotelek mellé kis kávézóasztalokat is elhelyezhetünk, így a vendégek kényelmesen lerakhatják a poharaikat.

A természet ihlette enteriőr

Nagyon sok természetes anyagból készült bútor van, melyek a természet varázsát hozzák otthonunkba. Választhatunk nyers fa hatású bútorokat és ehhez természetes kiegészítőket, mint például a padlóvázába helyezett faágak, a fa, háncs tálkák, az üvegedénybe töltött kavicsok, kagylók. A kávézóasztal legyen a nyugalom szigete, fa és termés kiegészítőkkel.

A hangulatteremtő dekoráció

A nappali látványos átalakítását eredményezi a kanapé huzatának lecserélése, illetve új párnák, párnahuzatok beszerzése. Ha téli és ünnepi hangulatot szeretnénk teremteni, válasszunk sötétebb árnyalatokat és csillogó anyagokat, a mély bordó, fekete, ezüst és óarany jelentősen megváltoztatja a nappali atmoszféráját. A téli dekorálás legegyszerűbb módja a szezonális kiegészítők beszerzése, öltöztessük fel nappalinkat a közelgő advent és karácsony fényeivel, illatával, díszeivel.

Képgalériánkban a nappali átváltoztatása, lépésről-lépésre >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva