Lakberendezés

2009.11.24. 09:20

Adventi készülődés - első hét

Már a karácsonyt megelőző négy hétben, az advent idején is dekorálhatjuk lakásunkat. Az első héten ez a legfontosabb feladat, hiszen az adventi koszorú első gyertyáját e hét vasárnapján fogjuk meggyújtani.

BAMA

Az adventi koszorúhoz legegyszerűbb megvenni a fenyővel eltűzött koszorúalapot, de mi magunk is elkészíthetjük. Ez esetben szükségünk lesz koszorúalapra, amelyből választhatjuk a fenyőággal előre tűzdelt változatot is. Az adventi koszorút sokan szeretik maguk elkészíteni, így még személyesebbé téve a várakozás időszakát. A már említett koszorúalapot díszíthetjük tobozokkal, kis csomókba drótozott fagyönggyel, csipkebogyóval. Mindezek mellett szükségünk lesz 4 db gyertyára, ám nem kell feltétlen piros színűt választani, az arany, a halványlila, vagy a vanília szín éppoly ünnepi és divatos.

A gyertyák rögzítéséhez szükséges némi ügyesség és néhány szál drót, amelyeket kicsit felmelegítve kell a gyertyák aljába dugdosni, így azok könnyen beszúrhatók lesznek a koszorúba, de ezt a lépést is megkönnyíthetjük a virágos boltokban kapható fém gyertyatartóval, melyet csak bele kell szúrni a koszorúba. Nem érdemes a gyertyákon spórolni, mert a rossz minőségűek folynak és nem szépen égnek, ráadásul könnyen is törnek, így már a koszorú készítésekor bosszúságot okoznak.

A dekorálás egyéni ízlés kérdése, a piros-arany kombináció régóta jól bevált együttes, de divatos a lila-élénkzöld duó, vagy az ezüst különböző árnyalatai. A díszítésnél csak a fantázia szab határt, használhatunk még aszalt narancsszeleteket, fahéj rudakat és egyéb ízléses dolgokat, terméseket is. A gyertyák mellé masnikat is elhelyezhetünk - szintén dróttal felerősítve -, illetve a terméseket elhagyva csak masnival is díszíthetünk. Csupán arra ügyeljünk, hogy mindenből csak mértékkel válasszunk, mert a túldekorált koszorú nem lesz ízléses.

- A legszebb karácsonyi dekorációk a Lakáskultúra képgalériájában >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva