Lakberendezés

2009.11.18. 13:50

Függönyvarázs

Egy lakótér stílusának megváltoztatását legegyszerűbben a textilek cseréjével érhetjük el. Válasszunk stílusunkhoz, kedvünkhöz mérten akár évente többször is cserélhető függönyszetteket, romantikusat, modernt, rusztikusat, elegánsat…

BAMA

Ha az ablakból csodás kilátás nyílik, használjunk visszafogottabb, vagy keretező megoldásokat, ha teljesen elfedjük az ablakot, mert kevésbé barátságos a látvány, a függöny a szobára összpontosítsa a figyelmet.

Klasszikus vonalak

A hagyományos árnyékolók visszafogottságot, letisztultságot kölcsönöznek a szobának, így főként a minimál stílusú bútorokhoz illenek. Finom vonalaik nem uralják a környezetet, így a szoba berendezése jobban érvényesülhet.

Egy csipetnyi elegancia

A berakott aljú, pliszés függöny feltűnő mintázatával eleganciát és luxust sugall. Jól illik a klasszikus bútorokkal berendezett lakótérbe, modern bútorokhoz párosítva pedig a neobarokk stílust képviseli. Kifejezetten elegáns, ha brokátból, vagy selyemből készül.

Provance-i hangulat

Az egyszerű, világos, vagy pasztellszínű lenvászon árnyékolók csodás kiegészítői a konyhaablaknak. Segítségükkel a francia vidék hangulatát hozhatjuk lakásunkba. Választhatunk hófehér damasztot, halványlila, babarózsaszín, almazöld, vagy apró mintás lenvásznat.

Tradicionális értékek

Antik vagy stílbútorokkal berendezett nappalik és étkezők elengedhetetlen kiegészítője a tradicionális, földig érő, redőzött függönypár. Ennél a stílusnál nagyon fontos, hogy a textilhez és a bútorokhoz illő karnist válasszunk. Kiegészíthetjük különböző díszítő elemekkel: karnisdrapériával, pliszével, függönykötő szalaggal, zsinórral, rojtokkal…

Modern stílus

A modern stílus az egyszerűségre törekszik, hanyagolja a részlet-gazdag megoldásokat, a túlzott díszítéseket. A hangsúly a modern anyagokon és a színtónuson van, amely lehet természetes, földszín árnyalat, harsány telt szín, vagy csillogó, fémes hatás. Kedvelt anyagok a pamut és a vászon, kedvelt forma a faltól falig érő, hagyományosan húzott mellett a térelválasztó panelként is használható lapfüggöny.

Egy francia bisztró stílusában

A kedves, kis francia kávézókban meghonosodott, az ablak felétől induló kisméretű függöny kellemes hangulatot varázsol a konyha az étkező, de akár a fürdőszoba ablakában. Az ablak közepére erősített vékony fémkarnisra könnyű pamut, vagy vászon anyagot helyezzünk. Ezzel a megoldással a nap is besüt, ugyanakkor kellemes, homogén fényhatást biztosítunk.

A legszebb függőnyök galériája a Lakáskultúra oldalán >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva