Lakberendezés

2009.12.06. 07:15

A világ első tömegmozgató társasjátéka

Az angol KMA vizuális művészetekkel foglalkozó csoport egy különleges éjszakai társasjátékra hívja az angol polgárokat több nagyvárosban.

BAMA

Az ötlet egy olyan köztéri társasjáték létrehozása, melyben bárki részt vehet, aki épp arra jár. A társas táblájaként a flaszterre vetített fényalakzatok és képek szolgálnak, így a járókelők maguk vállnak játékbábukká. A modern média művészet erőteljes térhódítása új dimenziókat nyit meg az alkotók számára. Ez a műfaj már nemcsak a szórakoztatóiparban létezik, a zenei DJ mellett a látványról gondoskodó fény-virtuóz VJ személyében, de olyan köztéri installációkat is láthatunk már, amelyben egy teljes épületet csomagolnak be fénnyel, képpel, videóval.

E mostani angol kezdeményezés erősíti a vetített média közösségkovácsoló hatását, hiszen a nézők a korábbi passzív befogadó szemlélettel ellentétben itt bekapcsolódnak a játékba, amely ezáltal nemcsak interaktív, de kapcsolatteremtő is. A világ első éjszakai társasjátékát három észak angol városban rendezik meg október 29-től, Gatesheadben, Sunderlanden és Middlesbroughban.

- Design újdonságok a Lakáskultúra oldalán >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva