Lakberendezés

2009.12.15. 09:59

Titkok a paraván mögött

A paraván, e praktikus mégis kevesek által használt bútordarab újra reneszánszát éli a modern lakberendezésben.

BAMA

A paraván előnye, hogy univerzális, kis és nagyméretű lakásban egyaránt jól használható, akár térelválasztóként, akár sötétítőként alkalmazzuk. Sokan nem szeretik a függönyt, mert sötétíti a nappalit, viszont zavaró, ha a szomszéd házból belátnak a kíváncsi lakók. Ezért jó megoldás az ablak elé állított paraván, melynek hagyományai a francia, hosszú ablakos bérházakban gyökereznek.

Segítségével a konyhában könnyen elválaszthatjuk a különböző funkciók szerinti helységeket, és a hálóban is jó hasznát vehetjük, hiszen nyugodtabban alszunk, ha elalvás előtti utolsó pillantásunk nem a félbehagyott munkánkkal teli dolgozóasztalra esik. Ez a hangulatteremtő bútordarab, intimitást kelt a lakóhelységben, mintha valami titkot rejtene. Magunk is könnyen elkészíthetjük, hiszen lapszabászaton méretre vágott furnérlapokból, vagy egy régi paraván felújításával egyedivé varázsolhatjuk a lakóteret...

- Ötletes és klasszikus megoldások a Lakáskultúra képgalériájában >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva