Lakberendezés

2009.12.02. 07:22

Új élet, miniben

Harminckét négyzetméter. Nem sok, de sok mindenre elég. Berendezéséhez leginkább egy kreatív belsőépítész szükséges gondolta András, a fővárosba költöző fiatalember.

BAMA

Kis lakásban akkor mutatnak jól a bútorok, ha látványukat nem zavarják fölöslegesen bezsúfolt tárgyak mondja Képes-Harjay Zsolt és Bognár Tibor, akik a tervezést és a kivitelezést vezették.
- Először is lebontottuk az eredetileg másfélszobás kislakás belső falait. Beépített bútorokat terveztünk, dobogót és álmennyezetet. Szerencsére nem kellett már meglévő bútorokhoz alkalmazkodni, viszont figyelembe kellett vennünk, hogy megbízónk rengeteg kedvenc tárggyal, CD-gyűjteménnyel, öltönyökkel költözik majd be. Nem vitatkoztunk a berendezés stílusán sem, András is a lakható minimalizmusra szavazott. Megfizethető, modern bútorokat válogattunk a számára, az egyedi darabokat pedig saját üzemünkben gyártottuk. A furnéros darabok felületét a több száz színben kapható, kiváló minőségű Milesi lakkokkal és pácokkal kezeltük. Megbízónk legfontosabb, szinte egyetlen kérése az volt, hogy legyen kandallója. S mivel tartozik egy kémény a lakáshoz, ebbe kötöttük be a jó meleget adó, zárt rendszerű, fatüzelésű kandallót.

Először eozinmázas Zsolnay csempével akartuk burkolni, végül olcsóbb megoldásként hasonlóan olajos fényű, színjátszó csempét választottunk. A vezetékekkel, nyílászárókkal, vizesblokkokkal egyidejűleg természetesen a fűtési rendszert is kicseréltük. A rendelkezésre álló terület maximális kihasználása miatt csak a zuhanyzós fürdőszobát választottuk le a nagyjából téglalap alakú lakásban, a többi helyiség egy légtérbe került. A konyhához függesztett polcokat kapcsoltunk, amelyekhez jól illeszkedik a nappali felőli oldalon a tévés komód. A nagyvonalú bőr ülőgarnitúra mögött dobogóra helyeztük az ágyat. Az intimitást lebegő polcokkal teremtettük meg, az álmennyezet kialakításakor meghagytuk egy későbbi tolóajtó-rendszer kialakításának a lehetőségét. A dobogóba tároló került, de a profi vasalatokkal könnyedén felnyitható ágy alatt is rengeteg hely keletkezett. A dobogó másik végébe mély gardróbszekrényt rejtettünk.

A konyhába a megszokottnál jóval magasabb felső elemeket terveztünk, sőt, még a vécé fölé is rolóval takart, polcos tárolót építettünk. Ennyi szekrényben már nagyon sok holmi elfér, így a lehetőségekhez képest szellős maradhatott a tér.

Férfiasnak szántuk a berendezés színösszeállítását: a padlóburkolat, az ablakkeretek és a térelválasztó könyvespolc csokoládébarna, a beépített bútorok világos bükk színűek. A barnák hatását a fürdőszobában és a konyhában felrakott fekete-fehér futómozaik élénkíti. Az Aita Stúdióban fellelt burkolat érdekessége, hogy a helyszín ismeretében egyedileg, kézzel állították össze. Munkánk végül is minden érintett fél megelégedésével zárult. Úgy gondoljuk, mi is meg tudtuk valósítani elképzeléseinket, és megbízónk is jól érzi magát újjászületett lakásában.

- Képgalériánkban a konfortos garzon részletei >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva