Lakberendezés

2009.12.13. 07:34

Vivienne Westwood is enteriőrt tervez

Vivienne Westwood, a minden hagyományt megtagadó anarchista divat nagyasszonya egy különleges tapétakollekcióval rukkolt elő, melyet a Cole & Son cég számára tervezett.

BAMA

A 12 különböző mintájú tapéta motívumvilága ismerős lehet a Westwood rajongók számára, hiszen korábbi ruha kollekciói ihlették azokat. A különleges minták között megtalálható Westwood ikonikussá vált 1981/82-es "Pirate Collection", vagyis Kalóz kollekciójának motívumvilága is. A híres angol manufaktúra a Cole & Son, nemcsak a legdivatosabb és legkeresettebb tervezőket kéri fel kollekciójuk megtervezésére, mint például az olasz Fornasettit, kinek archaizáló, nőalakos tapétasorozata olyannyira közkedveltté vált, de nyitott az új trendekre és irányzatokra is.

Westwood híres pályatársait követve kipróbálta tehetségét a lakberendezés területén is. Az formatervezésben tett kirándulásáról a következőket nyilatkozta: "Ennek a kollekciónak megtervezése remek lehetőséget adott arra, hogy egy olyan nagymúltu manufaktúrával dolgozhassam, mint a Cole & Son és arra, hogy lássam a divatban megfogant ötleteimet a lakberendezés világában is megvalósulni."

- A divatdiktátor munkája a Lakáskultúra képgalériájában >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva