Lakberendezés

2010.01.25. 15:02

Élet a csigaházban

Megunva a városi szürkeséget, a konvencionális házak sorát, egy fiatal, kétgyermekes házaspár építette e meghökkentő házikót, természet utáni vágyakozásuk szimbólumaként.

BAMA

A mexikóvárosi épület rendhagyó stílusát már a kiválasztott telek is meghatározta, mivel egy olyan lejtős területen kezdték el az építkezést, amely nem hagyott túl sok terjeszkedési lehetőséget a tervezőnek. Így a felfelé terjeszkedés kínálkozott egyetlen lehetőségként, ez azonban jó megoldásnak bizonyult, hiszen a magasból jobban élvezhető a környékbeli hegyek csodás látványa.

Az épület formavilágának alapötlete a Nautilus nevű tintahal fajta, amely üres csigaházakban telepedik meg. Az egymásba átfolyó lakóhelységek harmonikus egységet alkotnak. A lekerekített vonalak, puha, ölelő érzetet keltenek, miközben az épületen belüli valódi zöld aljnövényzet a természet közelségének nyugalmát árasztja.

Az egymásra épített szobákat spirális lépcsősoron lehet elérni. A belső kialakításban a tenger világának mélykék hangulata és a szűrt színes fények dominálnak. A fürdőszoba és a konyha lekerekített mozaikcsempéi, a szobák rusztikus vakolása, e mélytengeri atmoszférát vegyíti a mexikói hagyományokkal.

Akár Nemo kapitány vízalatti Nautilusának kabinjában utaznánk, ez az izgalmas lakótér egyszerre inspiráló és megnyugtató, egy különleges környezet, amely az éltető vízre, az élet születésének helyszínére emlékeztet.

- Élet a csigaházban a Lakáskultúra galériájában >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva