Lakberendezés

2010.01.06. 07:29

Párizsi sportközpont vitamin színekben

Párizs Saint-Cloud negyedében 1,600 négyzetméteres sportközpont épült kifejezetten gyerekek részére, ezért nem csoda, hogy az épület színvilágát a gyerekjátékok inspirálták.

BAMA

A párizsi székhelyű KOZ építészcsoport már több hasonló épülettel örvendeztette meg a gyerekeket, a szülőket és a tanárokat, hiszen munkájuk fókuszában mindig a megtervezendő épület használói állnak. A külvárosi sportközpont vitaminokat idéző külső és beltéri színeivel vidámságot sugároz és mozgásra ösztönöz, amely hűen tükrözi az épület elsődleges célját. A homlokzat teljes üvegfelületével méretei ellenére könnyedséget sugall, az üvegfelületek szivárvány színei pedig játékosságot és vidámságot közvetít.

Sport és játék a lényege a Saint-Cloud-i sportiskolának, így ehhez igazították a belső terek kialakítását is. A különböző sportágakhoz kialakított termek különböző színekben pompáznak, melyek a homlokzaton már használt szivárványszínek megfelelői. A homogén színfelületek kellemes, barátságos hangulatot teremtenek és vitalitással töltik meg a teret, így a tervezők szakítottak a hagyományos robusztus, szürke sportközpontok hagyományával és egy igazi játszóházat terveztek a gyerekek számára.



- A vitaminiskola képei a Lakáskultúra galériájában >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva