Lakberendezés

2010.02.02. 12:08

Válasszunk ágyat!

Pihenés és megnyugvás – talán nincs is fontosabb dolog az életben egy jó ágynál. Azonban ha már viseletes vagy kevéssé kényelmes, akkor itt az ideje lecserélni. 3 tippel segítünk, hogy a legjobbat válassza.

BAMA

A lényeg mindig ugyanaz: a lehető legkényelmesebben érezzük magunkat az ágyban. A hangsúly pedig a matracon van. Tippjeink segíthetnek a megfelelő matrac kiválasztásában.

A megfelelő méret

Nem arról van szó, hogy hatalmasnak kell lennie, hanem „csak” kényelmesnek. Egyrészt férjen el komfortosan a szobában, legyen körüljárható, minden oldalról megközelíthető.
Másrészt a „használónak” is úgy tökéletes, ha minden mozdulat, akár az egész éjszakai forgolódás is megoldható benne.

Lágy, félkemény, kemény

Az általános szabály inkább a keményebb matracokat részesíti előnyben, azok ugyanis egészségesebbek, jobban tehermentesítik a gerincet, így jobb pihenést képesek biztosítani. Ha azonban valaki egyszerűen képtelen kemény ágyon aludni, akkor csak ezért ne válasszon ilyet.

Minden matracot ki kell próbálni. Az üzletekben erre általában lehetőség is van: csak rá kell feküdni, felkelni, leülni, forgolódni. Ha kétszemélyes ágyról van szó, akkor ketten. Ne feledjük, csak így derül ki – remélhetőleg idejében – ha valamiért mégsem megfelelő a választott ágy.

Próba!

A legjobb természetesen egy tesztalvás lenne, erre azonban kevés helyen van lehetőség. Így csak – a már említett módon – az üzletben lehet próbálgatni. Nagyon fontos, hogy a keménység mellett figyeljünk az ágy magasságára, ha van keret, akkor annak az elhelyezkedésére, a matrac mintájára, illetve a színére.

Az ágy az egyik legfontosabb bútordarab a lakásban. Úgy tökéletes, ha a kényelem mellett az esztétika is érvényesülni tud.

Ágyak és hálószobák a Lakáskultúra galériájában >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva