Lakberendezés

2010.02.12. 17:33

Valentin-napi dekoráció - otthon

A szerelmesek napja jó alkalom arra, hogy a téli szürkeség közepette meghittebbé varázsoljuk a lakást.

BAMA

Nem kell a komplett otthonunkat vörösbe és rózsaszínbe borítani, de egy-egy jól elhelyezett kiegészítővel, dísztárggyal, néhány méter textillel és persze az alkalomhoz illő hangulatvilágítással emlékezetesebbé tehető a Bálint-nap.

Óvatosan a szívekkel! A vizuális szív-áradatot nem érdemes túlzásba vinni, a legtöbb férfi nem rajong érte. Persze egy-két szív alakú mécses vagy szívmintás szalvéta belefér az ünnepi dekorációba.

Különösen hangsúlyos ezen a napon a hálószoba. Most érdemes beszerezni egy új ágyneműgarnitúrát, lehetőleg a piros és a bordó árnyalataiban. Selyemszaténból még elegánsabb!

A hangulatvilágítás a lámpatestek lecserélése nélkül is megoldható: elég pár méter vörös organza, muszlin vagy tüll anyagot a lámpabúrák köré applikálni, a maradék textilből pedig szalagokat és masnikat köthetünk a függönyre, az ágykeretre, vagy baldachinként a plafonra is rögzíthetünk egy nagyobb darabot.

A fürdőszoba is remekül átöltöztethető Valentin-napra: a kád köré helyezett illatos gyertyák vagy úszó mécsesek mellett itt az ideje kipróbálni a rózsaszirmokra emlékeztető, és elolvadásáig igencsak látványos konfetti-habfürdőt.

Az asztal is lehet ünnepi piros-fehér terítékkel, az asztalra szórt piros üveggyöngyökkel, alkalomhoz illő szalvétával. Természetesen gyertyák nélkül nem az igazi az ünnepi vacsora, úgyhogy elő a legszebb gyertyatartókat is!

- Valentin-napi ötletek a Lakáskultúra galériájában >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva