Lakberendezés

2010.03.19. 09:28

Elegancia és dizájn textilből

A világ egyik meghatározó dizájn, divat- és lakberendezési cégének vezetője, Pierre Frey a közelmúltban mutatta be textil- és tapétakollekcióját.

Lakáskultúra Online

A több sztár márkanevet – Fadini Borghi, Braquenié, Boussac – egyesítő francia vállalat az elegancia, a választékos ízlés megtestesítője.
A friss kollekciót a selyemtől a bársonyon át a vászonig és viszkózig a legszélesebb anyagválaszték jellemzi, s ugyanez mondható el az anyagkezelésről is.

A látottak alapján kiderült, hogy elsősorban az erősen mintázott anyagokra helyezik a hangsúlyt ezen a tavaszon; legyen az szövött vagy nyomott. A motívumok igen széles skálán mozognak, így találunk toszkán palotákat, kínai edényeket, egy üveggyár leghíresebb poharainak lenyomatait, karibi és kelet-európai növényeket és virágokat, de feltűnnek Pierre Frey nagyapjának híres teáscsésze-gyűjteményéből is motívumok, köztük olyan, eddig ismeretlen edények, melyekből valaha Napóleon és Josephine szürcsölgette a teát.

Természetesen nem hiányozhatnak a klasszikus csíkos, Párizsban a 2010-es tavaszi kockás motívumok sem. Az összbenyomásnál a könnyeden modern és a tradicionális hatás finom ötvöződése lebegett a tervezők szeme előtt.

A kollekciók bizonyos darabjai természetesen jól kombinálhatók egymással, így bútorszövetek és függönyök hatásosan ötvözhetők. Természetesen finoman illenek az enteriőrbe a cég most látott tapétái is, melyek szín- és motívumvilága ugyancsak lenyűgözően gazdag, lett légyen szó akár 18. századi francia miliőt idézőkről, akár art decós vagy pop-art invenciókról.



A legújabb trend képekben a Lakáskultúra galériájában >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva