Lakberendezés

2010.04.19. 11:04

Magyar beton Milánóban

A nemzetközi színtéren is egyre ismertebb magyar tervezőpár idén is meghívást kapott a szerda óta tartó milánói dizájnhétre.

BAMA

A betonbútorokat készítő Ivanka több bútorral és installációval is jelen van a kiállításon. A Hidden Heroes 2010 szekcióban, több más feltörekvő fiatal vizuális művész tárgyai között a Beat Bloom Propeller nevű, kerekeken guruló, padként is használható kávézóasztalaikat mutatják be.

A Hübler névre keresztelt polcot/dohányzóasztalt Hübler János képzőművésszel közösen készítették, a mélyedésekben található könyveket a Szabad Európa Rádió kutatóintézete által felajánlott hagyatékból válogatták. Ez nem véletlen, hiszen ez a bútordarab a 102 éves brazil építészikon, Oscar Niemeyer életművének tiszteletére rendezett tárlaton szerepel, a mestert pedig a világ egyik utolsó kommunistájaként tartják számon.

Szintén kooprodukcióban készült az Orto, a burkolólapokat Balázs Kriszta tervezte, a kültéren is beltéren is alkalmazható burkolat különlegessége a felületén lévő barázdarendszer, amelybe mohát is lehet telepíteni, így integrált, élő, zöld díszítést kapunk amely egyben egy-egy tér mikroklímájának javításához is hozzájárulhat.

Kiegészítőkként az Ivanka bemutat még néhány betonból és antik tárgyakból ötvözött fali kulcstartót is – ezeket Konnerth Zita stylisttal közösen alkották.

Képeak a Lakáskultúra galériájában >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva