Lakberendezés

2010.07.19. 09:47

Mélygarázs a kertben

Az elrejthető parkoló izgalmas, és helytakarékos megoldás.

BAMA

Mindenki szereti biztonságban tudni az autóját, de a saját garázs sokaknak csak álom – hiszen gyakran még a kertes házban sincs annyi hely a telken, hogy egy garázs vagy fedett beálló kényelmesen elférjen.
Erre a problémára kínál megoldást a brit Cardok magán-mélygarázsa. A földbe süllyeszthető, elektrohidraulikus rendszerrel felszerelt, távirányító segítségével mozgatható parkoló pont egy autónyi helyet foglal, és igény szerint emeletesen is kialakítható – igaz, így az egyik az autó a felszínen marad, de akkor is két kocsi fér el egy helyen. Mindössze 30 másodperc kell ahhoz, hogy a föld alól elővarázsoljuk a leparkolt járművet, amely a platform teherbírása szempontjából akár 3 tonna is lehet. A rendszer további előnye, hogy szinte teljesen láthatatlanná is tehető: lesüllyesztett állapotban az érintett földdarab tökéletesen illeszkedik a környezetébe.
Garázst építeni vagy bérelni persze még mindig olcsóbb opció: az alapmodell ára 60.000 euró körül van.

Képek és videó a süllyeszthető parkolóról a Lakáskultúra Online galériájában >>>

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva