Lakberendezés

2010.10.08. 14:51

Ősz a kertben

A tél beköszönte előtt, ilyenkor ősszel van még jó pár tennivaló a kertben.

LAKASKULTURA.HU

Akad munka bőven, hiszen bizonyos dolgokat fel kell számolni, néhány dolgot pedig már a következő tavaszra kell előkészíteni. Az ültetés, a tereprendezés, a rózsametszés ideje is most jött el – és akkor a tűzifa aprításáról még nem is szóltunk.
Nagyjából november végéig kell elültetni a hagymás növényeket (jácint, nárcisz, tulipán), lassan védett helyre kell vinni azokat a növényeket, amik nem bírják a fagyokat. Ilyenkor el lehet ültetni néhány vetőmagot is (pl. saláta, retek, spenót, snidling), jöhet a trágyázás, a talajforgatás és az őszi permetezés. Ha maradt még betakarítanivaló gyümölcs és zöldség, azt is le kell szedni és eltenni télire, majd legvégül a száraz avar eltakarítása és a gyep rendbetétele… Az tehát biztos, hogy metszőollóra, ásóra, fejszére és talicskára szükség lesz.

Bármekkora is egy kert, keserves dolog rossz szerszámokkal dolgozni – inkább kevesebb fajta szerszámunk legyen, de mindig jó minőségű, tartós darabokat válasszunk, hosszú távon még a drága is kifizetődőbb.

A Lakáskultúra Online galériájában található összeállításba tehát nem a legolcsóbb szerszámok kerültek, hanem olyan, megbízható eszközök, amelyek ráadásként jól is néznek is, tehát minden szempontból öröm velük a munka.

 

LAKASKULTURA.HU -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva