Jótékony

2017.11.02. 15:43

Messi nagy szívéről tett tanúbizonyságot

Az FC Barcelona argentin labdarúgója felajánlotta 72 783 eurós (22,6 millió forintos) kártérítését az Orvosok Határok Nélkül (MSF) segélyszervezetnek.

Barcelona and Argentina forward Lionel Messi (L) and his wife Antonella Roccuzzo pose for a photograph as they arrive for The Best FIFA Football Awards ceremony, on October 23, 2017 in London. / AFP PHOTO / Glyn KIRK

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Glyn Kirk

A játékos ügyeit intéző menedzsmentiroda csütörtöki tájékoztatása szerint személyesen Messi döntött arról, hogy a világ egyik legismertebb segélyszervezete kapja meg azt az összeget, melyet a több mint egy éve megnyert perben kártérítésként ítéltek meg számára.

Az ügy előzménye, hogy a bíróság felelősségre vonta, majd kártérítés megfizetésére kötelezte a La Razón napilap igazgatóját és felelős kiadóját, Francisco Marhuendát, valamint Alfonso Ussía újságírót. Utóbbi a 2014-es világbajnokságot követően írt nagy visszhangot kiváltó, negatív hangvételű cikket Messiről, akit amúgy az esemény legjobbjának választottak.

Borítókép: Lionel Messi és kedvese, Antonella Roccuzzo a 2017-es FIFA Év játékosa-gálán Londonban.

AFP PHOTO / Glyn Kirk

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva