MTV-gála

2017.11.13. 10:13

Shawn Mendes tarolt a díjátadón

Shawn Mendes kanadai popénekes nyerte a legtöbb díjat az MTV Európai Zenei Díjainak átadásán vasárnap este Londonban, ahol Eminemet és a U2 ír rockbandát is a győztesek között ünnepelte a közönség.

Canadian singer-songwriter Shawn Mendes poses with two of his three awards for best song for 'There's Nothing Holdin' Me Back', best artist and biggest fans in the winners' area during the 2017 MTV Europe Music Awards (EMA) at Wembley Arena in London on November 12, 2017. / AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Daniel Leal-Olivas

A gálaest 21 év után tért vissza ismét Londonba. A Wembley Arénában megrendezett díjátadó házigazdája Rita Ora volt, aki fürdőköpenyben és törülközőturbánban tűnt fel a színpadon.

Rita Ora brit énekesnő, az est műsorvezetője érkezik az MTV Európai Zenei Díjainak (EMA) átadási ünnepségére Londonban 2017. november 12-én.
Forrás: MTI/AP/Invision | Fotós: Vianney Le Caer

Shawn Mendes Taylor Swift és Ed Sheeran elől vitte el a legjobb előadónak járó díjat. A kanadai énekes a legjobb dal – There's Nothing Holdin' Me Back – és a legjobb rajongói tábor díjat is besöpörte.

Taylor Swiftet hat kategóriában jelölték az MTV díjaira, de végül üres kézzel távozott a gáláról.

Eminem, akit a legjobb hiphopdíjjal jutalmaztak, a Walk on the Water című számát adta elő.

A brit zenészek közül Ed Sheeran a legjobb élő előadás díját kapta, a U2 ír rockegyüttest pedig a globális ikon-díjjal ismerték el a ceremónián.

A további díjazottak között szerepelt Dua Lipa, Camila Cabello, David Guetta és a legjobb videóért Kendrick Lamar. A legjobb rock kategóriát a Coldplay nyerte, a legjobb alternatív mezőny díjazottja pedig a Thirty Seconds To Mars lett.

Az arénában számos filmes híresség is megjelent, mint Natalie Dormer a Trónok harcából vagy Jared Leto Oscar-díjas színész, aki a Thirty Seconds To Mars bandában játszik.

A műsort vezető Ora az először átadott zene hatalma-díjat kapta, amellyel olyan zenészeket jutalmaztak, akik részt vettek a londoni Grenfell toronyház katasztrófájának áldozataiért rendezett jótékonysági koncerten.

Íme, a legjobb dal:

Borítókép: Shawn Mendes díjaival a londoni MTV Európai Zenei Díjak-gálán.

AFP PHOTO / Daniel Leal-Olivas

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva