Dicstelen búcsú

2018.01.02. 11:54

Távozott a New York-i balett éléről a zaklatással vádolt koreográfus

Véglegesen távozott a New York-i balett éléről Peter Martins világhírű koreográfus, a társulat vezetője, miközben vizsgálat zajlik az ellene felhozott szexuális zaklatási vádak ügyében.

Peter Martins (L), artistic director of the School of American Ballet (SAB) and Ballet Master in Chief of the New York City Ballet, and SAB teachers Daci Kistler (C) and Katrina Killian look over eight-year-old Ariana Anolrade during the school's 2009 Spring Auditions on May 5, 2009 for 7- and 8-year-olds at Lincoln Center in New York. AFP PHOTO/TIMOTHY A. CLARY / AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Timothy A. Clary

Martins hétfőn levelet írt New York City Ballet igazgatói tanácsának, melyben közölte, hogy a botrány „fájdalmas terhet ró” családjára és rá.

A 71 éves Martins levelében továbbra is tagadta, hogy szexuálisan zaklatta volna a társulat tagjait, táncosait. Kitért arra, hogy a róla szóló újságcikkek jórészt névtelen, évtizedes vádakat tartalmaztak.

A New York-i balett decemberben jelentette be, hogy Martins ideiglenesen abbahagyja a munkát és szabadságra megy. A társulat vezetősége egy névtelen levél Martinst vádoló állításai miatt egy független ügyvédi irodát bízott meg azzal, hogy vizsgálja ki az ügyet.

„Hiszem, hogy a vizsgálat eredménye engem igazolt volna” – írta Martins hétfői levelében, melyben megerősítette, hogy teljes mértékben együttműködik az ügyvédi irodával.

Úgy döntött azonban, hogy itt az ideje a visszavonulásnak.

Az igazgatói tanács elnöke, Charles Scharf méltatta Martins munkáját, ám azt mondta, a vizsgálatot folytatják.

Borítókép: AFP PHOTO / Timothy A. Clary

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva